Kustplaats met KARAKTER

Het exclusieve en kleinschalige appartementencomplex RICHE is te vinden in Katwijk aan Zee. Katwijk ligt in de Duin- en Bollenstreek in het noordwesten van Zuid-Holland en telt in totaal een kleine 70.000 inwoners. Met een heerlijk strand en prachtige duinen, leuke winkels en restaurants, musea en terrassen biedt Katwijk alles wat een leven aan het strand aantrekkelijk maakt. Alle noodzakelijke voorzieningen zijn aanwezig en er is van alles te doen: wandelen, fietsen of mountainbiken, (kite)surfen of suppen op zee, genieten in een strandpaviljoen, winkelen in Winkelhart Zeezijde. Het is een plek waar u samen met vrienden en familie geniet.
Van oudsher is Katwijk aan Zee niet alleen een vissersdorp, maar ook een kunstenaarskolonie. Ondanks dat de Katwijkse vissersvloot tegenwoordig in de haven van IJmuiden is, is de visserij niet weg te denken uit Katwijk. Datzelfde geldt voor de kunst: tot ver buiten de landsgrenzen zijn werken te vinden van internationaal bekende schilders waarin de Katwijkse visserstaferelen en landschappen de hoofdrol spelen. De visserij en de kunst typeren de familiaire sfeer in het – zeker in de zomer – bruisende badplaats.
De boulevard van Katwijk, de plek waar RICHE wordt gerealiseerd, is een bijzonder stukje Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de bebouwing aan de boulevard – op de Oude Kerk en de Vuurbaak na – gesloopt voor de aanleg van de Atlantikwall. Na de oorlog verscheen hier een wederopbouwproject dat kenmerkend is voor de architectuur van ons land in die tijd. De bebouwing aan de Katwijkse boulevard bestaat voornamelijk uit woningen. Hierdoor is de sfeer er heel anders dan de sfeer aan de boulevards van andere badplaatsen waar hotels en horeca het beeld bepalen. Fijn, vriendelijk en filmisch.
Katwijk aan Zee is goed bereikbaar, met de auto, met de fiets én ook met het OV vanaf Centraal Station Leiden. Er zijn veel parkeerterreinen en -garages voor auto’s en ook talrijke fietsparkeerplekken. Met de ondergrondse parkeergarage Boulevard Zeezijde, die gebouwd is pal voor de deur van RICHE ín het duin en ook dient als kustversterking, heeft Katwijk verschillende prestigieuze prijzen gewonnen. Het nieuwe duinlandschap bovenop de parkeergarage biedt extra ruimte voor ontspanning en recreatie.

Blijf op de hoogte

Als u wilt genieten van een leven aan het strand, met alle voordelen van een charmante badplaats om de hoek, dan is RICHE de buitenkans van een buitencategorie die u niet mag missen! Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit unieke nieuwbouwproject.